Air-Canada Rouge probleme de mentenanta?

Are compania Air-Canada Rouge probleme de mentenanta?

In decurs de numai o saptamana aceiasi aeronava apartinand acestei companii a avut incidente de zbor datorita problemelor la ADIRU (Air Data Inertial Reference Unit).  Primul incident a avut loc pe data de 27 octombrie 2016 cand aeronava Airbus A319-100 inregistrata C-FYIY 

care efectua zborul RV-1871 de la Orlando,FL (USA) catre Montreal,QC (Canada) cu 126 persoane la bord, la decolarea de pe pista 35L a aeroportului Orlando, ADIRU #1 a cedat, dupa decolare trenul de aterizare nu s-a retras, aeronava a oprit ascensiunea la 6000 de feets si a declarat PAN, pilotii au verificat checklist-ul si au upgradat starea aeronavei de la PAN la MAYDAY si au inceput procedurile pentru o aterizare anormala mai ales ca neavand cum sa consume sau sa elimine combustibilul depaseau greutatea la aterizare. Dupa 40 de minute aeronava a aterizat inapoi pe pista 35L a aeroportului Orlando, pasagerii fiind preluati de o alta aeronava a companiei avand o intarziere de 4 ore.

Al doilea incident de zbor a avut loc la data de 02 Noiembrie 2016, cand aceiasi aeronava efectua zborul RV-1856 de la Las Vegas,NV (USA) catre Montreal,QC (Canada) tot cu 126 de persoane la bord. La atingerea FL 290, echipajul a primit mesaje de FAILURE de la ADIRU #1 precum si alte mesaje de eroare de la echipamentele asociate, comandantul lund decizia intoarcerii pe Las Vegas, avionul aterizand in siguranta la 2 ore si 10 minute de la decolare.

Aeronava a ramas la sol pentru aproximativ 41 de ore.

De notat ca la cel de al doilea zbor aeronava a decolat “under minimum equipment list requirements with ADIRU#3 inoperative”

 

 

Please follow and like us:
error

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.