Grupul Airbus amana zborul stratosferic al planorului Perlan2

Airbus a anunta ca a amanat zborul stratosferc al planorului Perlan 2, zbor vital pentru adunarea de date despre schimbarile climatice si starea stratului de ozon, pana vara viitoare.

perlanZborul fusese initial programat vara aceasta si trebuia sa survoleze muntii Anzi. Dar datorita conditiilor exceptionale de calm atmosferic, acest lucru nu a mai fost posibil. Misiunea Perlan 2 conta pe curenti ascensionali foarte puternici care ar fi trebuit sa il duca pana la altitudinea de 90.000 ft (Aprox 27.000m). Oricum s-au efectuat 8 zboruri din regiunea El Calafatedin Argentina, incluzand un zbor pana la 22.000 ft (Aprox 6700m). Aceste zboruri de test au permis verificarea unor elemente esentiale pentru buna desfasurare a misiunii, inclusiv teste de presurizare a cabinei.

Planorul Stratosferic s-a intors la baza sa din SUA Minden – Nevada, si va relua zborurile de test in SUA in martie anul viitor, api in iulie 2017 vapleca din nou in Argentina, pentru a incerca din nou. Problema principala este ca fereastra de curenti ascensionali care ar putea sa urce planorul in apropierea stratului de ozon dureaza doar 5 zile pe an.

Partea buna a lucrurilor este ca un singur zbor poate colecta suficiente date pentru a studia impactul incalzirii globale asupra stratului de ozon.perlan_aircrafta

 

Please follow and like us:
error

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.