Nu îmi e frică să zbor! Workshopul care te scapă de teama călătoriei cu avionul.

Nu îmi e frică să zbor“Viața ta nu devine mai bună din întâmplare, devine mai bună prin schimbare” – Jim Rohn.

Pierderea controlului, atacuri de panică, claustrofobie, preocuparea pentru siguranță, teama de prăbușire… sunt o parte dintre motivele pentru care ai fugit de când te știi de zbor și de călătoria cu avionul. Știai că unul din trei oameni se tem de zbor, frica lor variind de la un ușor disconfort, până la teroare severă? Da, din 3 oameni, ție îți este frică de zbor!

Acest sentiment poate afecta pe oricare dintre noi, mai mult sau mai puțin, indiferent de vârstă. Cert este că frica de zbor poate avea efecte de amploare, în multe etape ale vieții. Să spui “nu îmi e frică să zbor” ar putea însemna acceptarea unei promovări în carieră ce presupune mutarea într-o zonă greu accesibilă cu mașina, participarea la evenimente importante, petrecerea unei vacanțe fabuloase… iar lista poate continua. Cu alte cuvinte, frica de zbor și excluderea călătoriei cu avionul poate restricționa ceea ce faci și mai ales ce poți realiza.

În primul rând felicitări! Prin faptul că ai deschis acest articol și ai ajuns la al 3-lea paragraf al său, denotă interesul tău în depășirea fricii de zbor. Ești pe drumul cel bun! Mulți dintre cei afectați de această temere nu ajung atât de departe. De multe ori, se autoamăgesc, spunându-și că pot trăi și fără să aibă nevoie să zboare. Alții, maschează efectele pe care frica de zbor le are asupra lor, prin medicamente și alcool. Poate pe moment “rețeta” funcționează, dar pe termen lung nu reușesc decât să își facă și mai mult rău…

Frica de zbor se bazează pe două aspecte:

  • necunoașterea – cu privire la funcționarea avionului, a ceea ce se întâmplă în cabina de zbor și, în general, în domeniul aviatic.
  • temerile iraționale.

Nu îmi e frică să zbor a luat naștere din dorința a câțiva pasionați de aviație de a împărtăși către cât mai multă lume farmecul și

beneficiile zborului, de a ne pune cunoștințele pe care le avem în domeniu în beneficiul societății. Sună boem?

Nu îmi e frică să zbor nu își propune să te convingă să te duci cu avionul în următoarea vacanță. Workshopul are un alt scop: informarea și oferirea instrumentelor necesare depășirii anxietății care te cuprinde atunci când doar auzi cuvântul avion. Sau zbor. Sau călătorie cu avionul.

 

Nu îmi e frică să zbor oferă cunoaștere. Cunoașterea înseamnă putere!

Astfel, pe parcursul a 2 ore și jumătate, vei afla cum funcționează un avion, cum se pregătește un zbor, vei înțelege care este originea tuturor zgomotelor care te fac să tresari atunci când ești la bord, care sunt fenomenele meteo pe care un avion le poate întâlni în zborul său, dar și tot ceea ce se întâmplă în cabină, de la profesioniști ai domeniului. Totodată, psihologul și psihoterapeutul Lucian Negoiță va explica temerile iraționale și cum pot fi ele depășite, în încercarea de a te ajuta să dezvolți o strategie în gestionarea anxietății, care să îți permită să îți depășești fobia sau, cel puțin, să înveți să o stăpânești mai bine, astfel încât să nu o mai lași să îți dirijeze viața.

În final, toți cei prezenți vor putea imagina o călătorie cu avionul, începând cu intrarea în aeroport și până la aterizarea la destinație, oferind creierului o  linie directoare de urmat pentru dățile în care se vor vedea în situația de a zbura.

În ideea unei mai bune informări asupra aviației comerciale, departamentul de Dreptul Aviației al ONV LAW va susține o scurtă prezentare asupra situațiilor de care ar trebui, în realitate, să se teamă pasagerii curselor aeriene. Pierderea bagajului sau a avionului reprezintă doar două exemple. Care sunt drepturile pasagerilor? Ce au de făcut dacă întâmpină probleme?

Nu îmi e frică să zbor va da opțional, și contracost – cu achitarea cheltuielilor de operare (30 de Euro / 15 minute) posibilitatea, tuturor celor prezenți, să își înfrunte teama și să primească botezul aerului, alături de instructorii Aeroclubului României, la bordul unei aeronave de școală. Astfel, vor înțelege și mai bine cum funcționează și cum zboară un avion.

BONUS: Unul dintre cei mai bine titrați piloți de drift de la noi, Marius Mitrache, pune la bătaie o cursă la bordul mașini sale de competiție. Pasionat și de aviație, Marius speră că adrenalina resimțită la bordul mașinii sale îl va ajuta pe câștigător să treacă și peste frica de zbor.

 

Pentru mai multe detalii urmariti pagina lui Sebastian Radu

 

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.