NEWS UPDATE: Cauza accidentului aviatic din Columbia a fost eroarea umana.

BOGOTA, Dec 26- Autoritatile columbiene au anuntat ca prabusirea avionului ce transporta inclusiv o parte a echipei de fotbal braziliene Chapecoense, rezultat cu decesul a 71 persoane, se datoreaza erorilor de pilotaj, ale liniei aeriene si ale autoritatilor boliviene, precum si a lipsei de combustibil si supraincarcarea avionului.

Oficilitatile spun ca pilotul nu a realimentat aeronava pe traseu, asa cum ar fi trebuit, si nu a raportat ca motoarele cedeaza din lipsa combostibilului decat prea tarziu. Deasemenea, autoritatile aeronautice din Columbia si compania aeriana se fac si ele responsabile pentru ca au acceptat planul de zbor care era inaceptabil, a declarat jurnalistilor Seretarul pentru Siguranta Aeronautica Columbiana,  Colonelul Freddy Bonilla. In plus, avionul depasea greutatea maxima cu circa 400 kg si nu era certificat sa zboare la altitudinea la care s-a desfasurat calatoria.

Concluziile comisiei de ancheta columbiene sunt in concordanta cu cele ale echipei boliviene, care a speculat de saptamana trecuta ca accidentul de datoreaza exclusiv pilotului.

De asemenea, au fost pusi sub acuzare co-fundatorul LaMia, Marco Antonio Rocha Benegas (celalalt co-fondator find chiar pilotul avionului prabusit, Miguel Quiroga) si controlorul de trafic Celia Castedo, care a fugit din Bolivia imediat dupa accident si a cerut azil in Brazilia. Gustavo Vargas Gamboa, directorul executiv al companiei aeriene, este in arest preventiv, datorita acuzatiilor de omor prin imprudenta ce i-au fost aduse la inceputul lunii. Fiul sau, Gustavo Vargas Villegas, fost oficial in cadrul autoritatii aeronautice boliviene, este retinut sub acuzatia de trafic de influenta, facilitand autorizarea licentei de zbor a aeronavei ce s-a prabusit. Cei doi s-au declarat nevinovati.

 

 

Please follow and like us:
About Vlad Diaconescu 21 Articles
More then 10 years of hard work in the aviation domain. Cargo handling, airline, freight forwarder, logistics for Middle East, special transports. Loves silence, nature, writing and riding his motorcycle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.