Probleme cu degetul si limba in Phuket

Desi titlul suna un pic aiurea si pare ca nu are legatura cu aviatia, dar …

Povestea incepe cu o familie din China, bunica mama si cei trei copii care isi petreceau vacanta la un hotel din Phuket. In seara de 28 decembrie bunica mergea catre camera de hotel cu baietelul de doi ani in brate si o sticla in mana. Bunica a alunecat, a cazut si a scapat sticla care s-a spart, iar copilasul s-a taiat grav la un deget, si de aici a inceput aventura.

Atat mama cat si bunica nu vorbeau limba engleza si nu au reusit sa se faca intelese de personalul hotelului. Norocul lor a fost un echipaj al unei aeronave Boeing 737-800 apartinand Shenzhen Airlines programata pentru decolare la ora 02.00 LT. Incidentul s-a petrecut la ora 19:00 LT cand echipajul se afla in holul hotelului si se relaxau. Au inceput sa traduca si astfel personalul hotelului a putut sa le ajute, doar ca taietura era prea adanca si o persoana din echipaj a plecat cu mama si copilul la spital, la spital au aflat ca taietura este prea adanca si trebuie operat copilul caci era afectat un nerv, dar spitalul din Phuket nu avea dotarile necesare. Asa ca echipajul a luat taurul de coarne si au reusit in timp record sa le schimbe biletele familiei ca sa plece cu avionul lor sa stranga bagajele sa duca familia la aeroport si in avion. Avionul a aterizat la  Shenzhen conform programului la 06:45LT iar copilul a intrat direct in operatie.

Pe data de 1 ianuarie bunica a scris o scrisoare de multumire companiei prin care ii anunta ca degetul copilului a fost salvat.

Asta inseamna solidaritatea si omenia in aviatie.

Sursa: AvHerald.com

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.