YR-BGK “Marea Unire” a ajuns acasa

Cea de-a doua aeronavă Boeing 737-800 NG, preluată în leasing pe 10 ani de către compania de stat TAROM şi botezată “Marea Unire” de către autorităţi, a aterizat miercuri în România pe aeroportul Baneasa, fiind întâmpinată de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi de reprezentanţi ai companiilor de stat din subordinea Ministerului Transporturilor.

Cele două noi avioane Boeing sunt preluate în leasing pe 10 ani de la proprietarul avioanelor, compania Air Lease, după ce linia aeriană Pegasus Airlines, care le-a cumpărat, ar fi renunţat la ele, potrivit reprezentanţilor TAROM.

Totuşi, unii specialişti din domeniul aviaţiei consideră că cele două aeronave nu sunt potrivite pentru TAROM, deoarece au configuraţie low-cost, cu un confort redus pentru pasageri, DAR Avem Confirmarea in premiera ca cele doua aeronave urmeaza sa pimeasca si kit-urile Business Class in aproximativ doua saptamani, si se pare ca nu vor zbura de loc in varianta full economy.

După 10 ani, TAROM va decide dacă va achiziţiona sau nu cele două avioane, în funcţie de gradul lor de uzură, potrivit directorului general al companiei, Eugen Davidoiu.

Potrivit acestuia, cele două noi avioane Boeing vor opera zboruri către Madrid, Tenerife, Tel Aviv şi Larnaca. Achiziţia TAROM a fost necesară după ce, anul trecut, au fost retrase două avioane Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că până la finalul anului în flota TAROM vor intra şi alte avioane, dintre care două de lung-curier, care vor opera pe rute spre China şi Statele Unite.

Întrebat de prețul plătit pe aeronave, ecuație de maximă importanță în orice afacere, ministrul se eschivează. Cuc spune că Tarom ar fi convenit cu Boieng o ”clauză de confidențialitate” în privința prețului plătit. Tarom ar fi plătit ”prețul pieței”. Unul care nu este însă mic. Potrivit Forbes, prețul de listă al unui Boeing 737-800 este de 89,1 milioane dolari din care se scad eventuale discounturi acordate de producător.

Iata si momentul intampinarii cu salutul tunurilor de apa

Posted by Aviation Headlines on 31 Mai 2017

 

De asemenea si cateva imagini din timpul demonstratiei facute de Hawks of Romania

Posted by Aviation Headlines on 31 Mai 2017

Posted by Aviation Headlines on 31 Mai 2017

Posted by Aviation Headlines on 31 Mai 2017

 

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.