Redeschiderea pistei 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă

COMUNICAT DE PRESĂ – 12 iunie 2018

Redeschiderea pistei 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă

În urma încheierii recepției la terminarea lucrărilor pentru pista 2 (08L-26R) a aeroportului Henri Coandă, CN Aeroporturi București va demara, mâine, 13 iunie a.c. procedurile de redeschidere a acestei piste pe întreaga ei lungime.

Aceste proceduri implică reconfigurarea marcajelor și balizajului, verificarea din zbor a configurației pistei și a sistemelor de radionavigație, efectuarea unei inspecții din partea Autorității Aeronautice Civile Române, iar pe perioada derulării lor întreaga pistă va fi obligatoriu închisă pentru trafic, urmând a fi redeschisă la termenul stabilit prin graficul de lucru, respectiv 20 iunie.

Redeschiderea pistei 2 pe întreaga lungime de 3500 m va permite operarea în condiții foarte bune, cu evitarea congestiilor de trafic, atât în lunile de vârf (iulie – august) cât și în condițiile dificile din lunile de iarnă.

Întrucât în perioada 13-20 iunie se va opera cu o singură pistă, fapt ce va implica regularizări de trafic efectuate de EUROCONTROL și ROMATSA, este posibilă apariția unor mici întârzieri la aterizarea și decolarea unor zboruri, în special la orele de vârf.

Asigurăm pasagerii că facem toate eforturile pentru minimizarea oricărui disconfort ce ar putea apărea.

Serviciul Relații Externe și Comunicare

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

 

Please follow and like us:
error

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.