Un avion MiG 21 al Forțelor Aerine Române s-a prăbușit, luni, la Constanța,la opt kilometri de pista aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Avionul de vănătoare s-a prăbușit între Culmea și Ovidiu, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Mihai Kogălniceanu, într-un zbor de antrenament, la ora 11:14.

Din primele informații, nu sunt victime, pilotul reușind să se catapulteze.

Martorii au povestit că au văzut avionul prăbușindu-se și au văzut o flamă la impactul cu solul.

Adrian Jiga, purtător de cuvânt al aeroportului Mihail Kogălniceanu, a declarat că era vorba despre un pilot român la manșa avionului.

În acest moment, ambulanța a ajuns la el, însă nu poate oferi detalii despre starea sa de sănătate.

Vom Revenii cu amanunte

Foto :Arhiva Aviation Headlines

Este vorba de Locotenent-comandorul Adrian Stancu cel care a pilotat MIG-ul prabusit astazi.

Avionul decolase de la Baza de la Mihail Kogalniceanu pentru un exercitiu.

La inceperea procedurilor de aterizare pilotul a sesizat defectiuni majore la motor, a anuntat acest lucru catre turnul de control si s-a catapultat, in zona Nazarcea.

Conform declaratiilor Adrian Jiga, purtător de cuvânt al aeroportului Mihail Kogălniceanu, pilotul este constient, si nu se ia in calcul eroarea umana, principala pista este o problema tehnica.

 

Redam mai jos comunicatul MApN

 

Accident aviatic în apropiere de Mihail Kogălniceanu

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Secţia Presă

 

 

 

Foto Radio Constanta

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.