Portugalia anunță o colaborare cu firma Embraer si da o comandă fermă pentru 5 aeronave Multi-Mission Airlift KC-390

Saptamana trecuta (11.07.2019) la São Paulo, Brazilia, Guvernul portughez a anunțat desfasurarea unui contract ferm de achizitionare cinci aeronave multi-misiune Embraer KC-390 ca parte a procesului de modernizare a capacităților Forțelor aeriene portugheze pentru a sprijini operațiunile Forțelor Armate naționale și pentru a spori pregătirea în misiuni de interes public. Livrările acestor aeronave sunt programate să înceapă din anul 2023.

 

Modelul KC-390 este conceput pentru a stabili noi standarde de eficiență și productivitate în categoria sa, prezentând în același timp cel mai mic cost al ciclului de viață al pieței. Aeronava poate efectua diferite tipuri de misiuni militare și civile, inclusiv asistență umanitară, evacuare medicală, căutare și salvare și gestionarea situatiilor de urgenta produse de incendii, satisfăcând pe deplin cerințele Forțelor aeriene portugheze, adăugând noi transporturi superioare de mărfuri și trupe, livrări aeriene și capacități de realimentare aeriană.

„Astăzi este o zi istorică pentru programul KC-390 și doresc să mulțumesc celor care au contribuit la proiect. Acesta este un pas foarte important pentru consolidarea avionului, ceea ce credem că va deveni un alt succes pentru Embraer. KC-390 portughez va satisface cerințele de interoperabilitate noi în domeniile navigației, transmisiei de date și voce sigure, care vor permite KC-390 să integreze operațiuni comune în alianțe multinaționale în care Portugalia este integrată. Aceste cerințe, dezvoltate în parteneriat cu forțele aeriene portugheze, vor permite KC-390 să răspundă nevoilor multor alte țări din întreaga lume „, a declarat Jackson Schneider, președinte și CEO al Embraer Defense & Security. „Parteneriatul industrial dintre Portugalia și Embraer contribuie la dezvoltarea ingineriei și a industriei aeronautice portugheze, reprezentând anual peste 300 de milioane de euro și mii de locuri de muncă înalt calificate”.

Portugalia este cel mai mare partener internațional al programului KC-390, iar participarea sa la dezvoltarea și producția aeronavei este recunoscută ca având un impact economic pozitiv în generarea de locuri de muncă, investiții noi, exporturi crescute și avansuri tehnologice.

KC-390 a primit certificarea civilă de la Agenția Națională a Aviației din Brazilia (ANAC) în 2018 și este acum în producție de serie.

 

 

    Informatia preluata de pe site-ul Embraer  – sectiunea stiri internationale

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.