RIAT2019

Pentru prima data echipa Aviation-Headlines are corespondent la Royal International Air Tattoo. Si totodata dupa multi ani cand echipa Fortelor Aeriene Romane participa la RIAT. Din pacate desi aveam in plan participarea atat sambata cat si duminica o „boacana” de ultim moment, o „cascadorie” cu un airbus a dus la impactul dintre genunchiul drept si platforma unui alt aeroport si durerile m-au impiedicat sa stau mai mult si am renuntat la fotografii dupa evolutia de sambata a MIG-ului 21 ROAF. Dar asta e alta poveste. Si e de povestit cu prietenii la o bere.

Si am plecat sambata din Londra pe la 5 si jumatate dimineata… dupa ce am parasit autostrada am inceput sa vedem indicatoare rutiere care ne marcau drumul spre RIAT, si tot asa am aflat frecventa postului de radio RIAT 2019, da auziti bine la RIAT a avut pe toata durata lui un post radio in FM (se prindea pe o raza de aproximativ 20 de mile). Cu vreo 5 mile inainte de a ajunge la destinatie a inceput „coada” de masini, dar spre deosebire de Romania toata lumea mergea ordonat pe banda alocata si nu au existat blocaje. Am ajuns la zona de parcare si de aici ne-am luat rucsacii foto si s-a terminat „Aventura” rutiera.

Mergem spre intrare, ne pregatim biletele de intrare, da ati auzit bine, biletele, spre deosebire de alte parti aici se plateste accesul la mitingul aviatic. In medie 100 de lire pentru fiecare zi.

Trecem de controlul biletelor, urmeaza controlul de Securitate, dupa care liber in curtea cu minuni.

Cateva Imagini de la zbor.

Subsemnatul, incercand sa editeze cateva poze din evolutia MIG-ului 21 ROAF la cald, pentru a va putea bucura de ele la cald.

Intotdeauna prietenii vor fi prieteni

Din pacate starea de sanatate, m-a impiedicat sa fac mai multe fotografii.

Le multumesc tuturor celor cu care m-am intanlit acolo, celor cu care am schimbat o vorba, sau care mi-au dat o mana de ajutor.

Din pacate evolutia SU-27 am urmarit-o din masina in parcare caci nu mai puteam sta in picioare. Oricum la anul stim ce avem de facut, si cum sa planuim urmatoarea expeditie la RIAT

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.