Primul heliport din București va fi operaționalizat

În data de 13 noiembrie 2019, un elicopter EC 135 aparținând Detașamentului Aeromedical București, a survolat zona Spitalului Universitar de Urgență București, unde la sfârșitul acestei luni va deveni operațional primul heliport din București.
Cu aceasta ocazie piloții elicopterului au testat culoarele de aterizare, luminile de balizaj, apropiindu-se de platforma heliportului, testele desfășurându-se pe parcursul a 90 de minute.
Construcția heliportului de pe Spitalul Universitar de Urgență București a început în luna aprilie a acestui an, având o valoare de aproximativ 800 de mii de euro, banii fiind donați de o companie privată. Aceasta s-a realizat prin transformarea terasei consolidate a blocului operator central în punct de aterizare, ce va fi utilizat 24 / 24 de ore.
Astfel se va realiza reducerea timpului operațional cu aproximativ 20 de minute de la predarea pacientului de la elicopter și până la intrarea acestui în sala de operație, față de vechiul punct de aterizare situat în incinta unei unități militare din apropierea spitalului.
La conferința de presă ce a urmat domnul comandor Nicolae – Lucian Lupescu, comandantul Detașamentului Aeromedical București, a precizat următoarele: ,,Prin construirea și dotarea acestui heliport personalul elicopterelor SMURD îl vor putea utiliza timp de 24 ore din 24, reducând astfel timpul de la predarea pacienților aflați în stare foarte gravă  de la elicopter spre sala de operație,,
A fost transmisă informația că a doilea heliport din capitală și primul pentru urgențe pediatrice din România, va fi construit la Spitalul Marie Curie, care conform proiectului, va fi gata în anul 2021.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.