Airbus încheie contracte importante în a doua zi de Dubai AirShow 2019

Astăzi în cadrul Dubai Airshow 2019, Înălțimea sa Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum din partea companiei aeriene Emirates și domnul Guillaume Faury directorul executiv al Airbus au semnat un acord ferm pentru achiziționarea a 50 de aeronave Airbus de tipul A350 – 900 de nouă generație.
La conferința de presă ce a urmat, după semnarea acordului Înălțimea sa Șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum declara:
,,Suntem încântați să semnăm acest acord ferm pentru 50 de aeronave A350 XWB, dotate cu motoare Roll – Royce Trent XWB. Este strategia de lungă durată a companiei Emirates de a investi în aeronave moderne, eficiente și suntem încrezători în performanța aeronavelor A350 XWB. În completarea aeronavelor noastre, A 350 -urile vor aduce un plus de flexibilitate operațională în ceea ce privește capacitatea, autonomia de zbor.”
Domnul Guillaume Faury directorul executiv al Airbus: ,,Suntem onorați de încrederea acordată de această companie aeriană renumită Emirates în cele mai noi aeronave ale noastre A350, ce vor aduce economii și avantaje imbatabile pentru flota lor”.

Președintele Air Arabia șeicul Abdullah Bin Mohammed Al Thani, directorul executiv Adel Al Ali și domnul Guillaume Faury directorul executiv al Airbus au semnat un acord ferm pentru achiziționarea a 120 de aeronave airbus din care 73 – A320 neos, 27 – A321 neos și 20 – A321XLRs.
Domnul Adel Al Ali, directorul executiv al grupului Air Arabia, declara: „Strategia de creștere a flotei Air Arabia a fost întotdeauna determinată de cererea comercială și suntem bucuroși să anunțăm astăzi una dintre cele mai mari comenzi cu Airbus pentru a sprijini planurile noastre de dezvoltare pe termen scurt și lung. Această nouă etapă stă la baza nu numai a fundamentelor noastre solide financiare, ci și a forței strategiei noastre de creștere multi-hub pe care am adoptat-o ​​de-a lungul anilor, rămânând totodată concentrată pe eficiență, performanță și experiența pasagerilor. Adăugarea A320neo, A321neo și A321XLR completează flota noastră existentă și ne permite să ne extindem serviciul către noi destinații, rămânând fideli modelului nostru de afaceri cu costuri reduse. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Airbus și să primim prima livrare.”
Domnul Christian Scherer, director comercial Airbus, declara: „Suntem încântați să ne extindem parteneriatul cu Air Arabia, aceasta este o aprobare excelentă pentru Familia A320neo, care va permite companiei aeriene să intre pe noi piețe. Ne-am angajat să sprijinim extinderea rapidă a Air Arabia și a regiunii.”

Companiei aeriene Garuda Indonesia i-a fost livrată astăzi prima aeronavă A330-900. Această aeronavă de nouă generație largă este prima dintre cele 14 aeronave A330-900 comandate de compania aeriană. Acestea vor contribui la planurile de modernizare și creștere a flotei Garuda Indonesia, permițând companiei să lanseze noi rute de zbor între Jakarta către destinații cheie din Europa.
Aceste aeronave sunt configurate pentru 301 pasageri din care 24 de locuri la clasa business și 277 la clasa economic. Compania aeriană operează în prezent cu 24 de avioane A330 Family pe rutele regionale și pe distanțe lungi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.