Oameni din aviatie Astazi Alina Picu si echipajul TAROM RO391/RO392 OTP-LHR-OTP din 22.12.2019

În urmă cu câteva zile primesc un telefon de la Alina pentru a-mi cere niște detalii tehnice. Încerca să organizeze un eveniment surpriză pentru pasagerii TAROM: „Colinde la înălțime cu TAROM“.

Discutăm noi (ca de fiecare dată) legat de microfoane, muzică și alte detalii (Deh.. o carieră de tehnician de sunet de peste 12 ani în televiziune, poate conduce și la astfel de discuții în aviație), ca de fiecare dată când se mai întâmpla câte una din asta, îmi cere și mie parerea. Căutăm detalii tehnice, ne stoarcem mintea și până la urmă, parcă i-am dat un sfat legat de partea tehnică a acestei probleme.

Apoi m-am luat cu altele, am și uitat de eveniment… totuși munca mea pe un aeroport de calibrul LHR e destul de solicitantă.
Ca să mă trezesc azi savurând cafeaua de dimineață că sună iarași telefonul. Ghici cine era?! Ați ghicit, era Alina: „Romeo, ții minte că ți-am spus că vom avea un eveniment la înălțime cu un grup coral care va cânta colinde în avion?!”

Eu… între 4 bagaje, un pahar de cafea, un A380 și o bară de împins avioane, zic: „Da, îmi aduc aminte că ai zis ceva..”
Alina: „Se întâmplă azi și venim la Londra!”.

De aici lumea mea s-a dat peste cap: termină treaba la timp, rezolvă să ajungi la avion, așteaptă avionul, așteaptă să debarce pasagerii… stăteam ca pe ace.

Ajung într-un final în avion, și ce găsesc?! Întreg echipajul asculta colinde, în varianta de escală, cu dedicație specială pentru cei care munceau, în timp ce pasagerii se bucurau de momentul artistic. Da, mă refer inclusiv la piloți.

Schimbăm și noi câteva vorbe pentru că totuși timpul este limitat, avem doar 55 de minute timp de turnaround în care nu putem doar să stăm de vorbă.

Trebuie să ne gândim că se curață avionul, aeronava trebuie alimentată cu combustibil, pasagerii trebuie să se îmbarce etc. Dar, ce vreau să zic e că am văzut și „fața nevăzută“ a echipajului și să știți că sunt și ei tot oameni, au și ei emoții, se bucură de lucrurile mărunte ca și noi. Ah, și da, lăcrimează la auzul unui colind. Sunt oameni și trebuie respectați pentru ceea ce fac.


Crăciunul, aduce cu el forfotă de bucurie, entuziasm şi magia iernii. Este sărbătoarea dedicată Nașterii Domnului și în noi stârneşte emoție, bunăvoie, iubire și dăruire pentru cei din jur. Înseamnă familie, datini, bucurie. Toate acestea sentimente s-au simțit și azi în avionul TAROM!

Colindele au fost oferite de grupul vocal „Vlășceanca“, format din 6 eleve ale Colegiului Național Ion Maiorescu din Giurgiu, coordonate de prof. Carmen Pețanca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.