Prima aeronavă Embraer E190 – E2 pentru Air Kiribati

Dacă în urmă cu un an mai precis pe 18 decembrie 2018, la Singapore, compania Embraer anunța semnarea unui contract cu Guvernul din Kiribati, pentru achiziționarea a 2 aeronave de tipul E-jets E190 – E 2 și a încă 2  drepturi de cumpărare pentru același model
contractul semnat avea valoarea de 234 milioane USD, astăzi 30 decembrie 2019, prima aeronavă a fost primită de compania aeriană Air Kiribati în cadrul unei ceremonii organizate în Brazilia la São José dos Campos.
La conferința de presă ce a urmat doamna Willie Tokataake, ministrul informațiilor, comunicării, transportului și dezvoltării turismului a Guvernului Kiribati preciza următoarele: ,,Aviația este un punct forte pentru orice națiune insulară, iar Kiribati nu face excepție. Astfel guvernul a luat decizia de a dezvolta și această latură de transport prin achiziționarea acestui tip de aeronavă. Sosirea primei aeronave astăzi este punctul culminant la trei ani de viziune, gândire strategică, focus guvernamental, cercetare, evaluare, muncă asiduă, angajament, parteneriat și o bună măsură de soluționare a problemelor în zona de Asia – Pacific prin compania Air Kiribati”.
Aeronava are în dotare noua aparatura specifică de navigație oferită de cei de compania Embraer, dar și asigură 92 de locuri pentru pasageri din care 12 la clasa business și 80 de locuri la clasa economic. Prin aceasta compania Air Kiribati poate acum asigura zboruri mai lungi decât în prezent pe rutele interne și internaționale.
Vicepreședintele Asia Pacific, Embraer Commercial Aviation, domnul Cesar Pereira, a declarat: ,,Suntem onorați că Air Kiribati a ales E190-E2 drept cea mai potrivită aeronavă  pentru mediul de zbor provocator al companiei aeriene. E190-E2 are o tehnologie de ultimă generație și are cel mai eficient consum de combustibil și ecologic. Aceste atribute sunt extrem de importante pentru Kiribati”.
Cu o autonomie maximă de până la 2.850 de mile nautice, aeronava Embraer E190 – E2 poate servi destinații pe toată întinderea vastă a Kiribatiului, inclusiv non-stop de la Tarawa la Insula Kiritimati (Crăciun), una dintre cele mai provocatoare rute în Pacific. Zborul intern actual de la Tarawa la Kiritimati necesită o oprire internațională în Fiji.
Kiribati este singura țară din lume care cuprinde mai mult de 30 de insule.
Embraer a fost prezent în Pacific de când primul Bandeirante a fost livrat unui client din Australia în 1978. Compania continuă să sprijine operatorii din Oceania de  peste 40 de ani .
Față de aeronava E190 din prima generație, E190-E2 arde cu 17,3% mai puțin combustibil și cu aproape 10% mai puțin decât concurentul său direct. Acest lucru îl face cel mai eficient avion, fapt ce generează economii semnificative pentru companiile aeriene în ceea ce privește costurile de întreținere. Are cele mai lungi intervale de întreținere – 10.000 ore de zbor pentru verificări de bază și fără limită în utilizarea tipică a E-Jets-urilor.

fotografia preluata de pe site-ul embraer.com

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.