Xi’an noua destinație a Turkish Airlines

Astăzi Turkish Airlines a adăugat în rețeaua sa de zbor o nouă destinație către Xi’an orașul chinez cu peste trei mii de ani de istorie, devenind astfel cea de a patra destinație către China, dar și a 318 -a destinație din lume.
Zborurile vor fi realizate cu aeronave de tipul airbus A330, de trei ori pe săptămână, după următorul program:
* decolare de pe aeroportul din Istanbul în zilele de luni, miercuri și vineri la ora 0155 și aterizare pe aeroportul din Xi’an la ora 1610, cod TK 196;
* decolare de pe aeroportul din Xi’an în zilele de marți, joi și sâmbătă la ora 0035 și aterizare pe aeroportul din Istanbul la ora 0610, cod TK 197
Începând din anul 1999 zborurile către Republica Populară Chineză, cu Beijing ca primă destinație, Turkish Airlines și-a consolidat poziția puternică în Asia cu zborurile către Xi’an. Cu această nouă rută, rețeaua de zbor a transportatorului global a cuprins întregul drum istoric al mătăsii care a început în Xi’an și s-a încheiat la Veneția.
În cadrul ceremoniei zborului inaugural, directorul general al companiei turcești domnul Bilal Ekși a declarat: „Încheiem anul adăugând un oraș foarte special la rețeaua noastră, după numeroase inovații în diverse domenii și mutarea pe noul aeroport. Astfel ne vom transporta oaspeții în 126 de țări din Xi’an, una dintre cele mai semnificative capitale istorice. Zborurile vor contribui, de asemenea, la creșterea numărului turiștilor care vin în țara noastră, cu atenția din ce în ce mai mare din partea turiștilor chinezi către centrele de turism din Turcia.”
Pasagerii Turkish Airlines care călătoresc spre Xi’an, una dintre cele mai vechi civilizații ale lumii, vor avea ocazia să exploreze numeroasele moșteniri culturale, împreună cu țesutul istoric al orașului vechi de peste trei mii de ani. Capitală a 13 dinastii diferite în timpul istoriei Chinei, cea mai populară destinație a regiunii este Armata de teracotă, care atrage anual peste două milioane de turiști. Ascuns în subteran timp de aproape 2200 de ani, a fost descoperit pentru prima dată în timpul săpăturilor din anul 1974.
Cu opt mii de soldați de teracotă, este considerat a opta minune a lumii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.