Rezultatele activității Aeroportului Internațional Timișoara în anul 2019

La început de an, conducerea Aeroportului Internațional Timișoara a prezentat o evaluare a activităților desfășurate în anul 2019, astfel dintre rezultatele pozitive ale aeroportului se pot menționa următoarele:
*  creșterea numărului de pasageri ce au utilizat/ tranzitat aeroportul a crescut cu 5,1 % față de anul 2018, astfel 1.595.012 în 2019, față de 1.517.309 în 2018. De remarcat este faptul că în luna decembrie 2019, 134.626 de pasageri au tranzitat aeroportul Timișoara, cu 22,6% mai mult decât în anul precedent, ceea ce confirmă trendul ascendent al traficului aerian și creează premise de menținere a unui trend pozitiv și în anul ce tocmai am intrat.
Numărul pasagerilor care au ales să-și organizeze vacanța estivală în număr de 64.246, cu zbor charter direct spre destinații bine cunoscute precum Antalya, HeraklionHurghadaHammametZakinthos, Skiathos și Sharm el Sheikh a crescut cu 39% față de anul 2018.
Destinațiile preferate de pasageri anul trecut, au fost următoarele: București – 422.201;  Munchen – Memmingen  – 193.504; Milano – Bergamo – 179.382; Londra – Luton – 143.974; Frankfurt – 78.672.
* traficul de marfă, deși se află în plină expansiune, făcând o comparație a ultimilor 5 ani, anul trecut a înregistrat o ușoară scădere, fiind transportate aproximativ 5.167 tone de marfă. Ultima lună a anului a adus un plus în transportul de mărfuri realizat pe aeroportul internațional Timișoara, fiind înregistrate o cantitate de aproximativ 430 tone marfă. Se poate desprinde o mică interpretare prin aceea că se înregistrează o scădere a industriei regionale.
* realizarea unor proiecte importante pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportului, precum:
– proiectul construcției noului Terminal de Sosiri Curse Externe, în valoare totală de 30.352.721,66 lei (inclusiv TVA).  În prezent, această investiție cu termen de finalizare 31.03.2020, se află în stadiul execuției de lucrări la structura de rezistență, lucrări de închidere a structurii, instalații etc.
– investiții de aproximativ 1,9 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii din zona de operațiuni aeriene: lucrări la pistă, sistemul de balizaj, sistemul de alimentare cu energie electrică.
* organizarea procedurii de selecție în vederea achiziției de echipamente speciale pentru siguranța și securitatea zborului finanțate prin POIM, astfel încât să fie posibilă achiziția în semestrul I a anului 2020.
Domnul Daniel IDOLU, director al Aeroportului Internațional Timișoara a declarat: „Anul 2019 a fost un an cu realizări importante pentru Aeroportul Internațional Timișoara. Creșterea sustenabilă a traficului, inaugurarea de noi destinații, demararea unor lucrări de modernizare și dezvoltare a infrastructurii aeroportuare ne responsabilizează permanent. Vreau să remarc, din nou, faptul că volumul de trafic aerian al unui aeroport este expresia profilului și dimensiunii economice, sociale şi demografice a regiunii pe care o deservește. Dezvoltarea Regiunii de Vest a României și a activității Aeroportului Internațional Timișoara, se condiționează reciproc. În anul premergător deținerii titlului de Timișoara Capitală Europeană a Culturii, ne dorim să oferim condiții și servicii optime pentru cetățenii Regiunii de Vest a României, precum și pentru turiștii care vor tranzita aeroportul Timișoara.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.