A 18-a ediție a Aeroflot Open 2020

În perioada 18 – 28 februarie 2020, are loc a 18-a ediție internațională de șah, una dintre cele mai consacrate și populare din lume, reunind în fiecare an o serie impresionantă de participanți, la Hotelul Cosmos din Moscova. Premiile ce se vor acorda au o valoare de 120.000 Euro.

Aeroflot organizează această competiție în parteneriat cu Federația Rusă de Șah și Asociația Federațiilor de Șah.  Aeroflot Open este considerat cel mai reprezentativ turneu de șah deschis din lume.

În anul 2004, The Guinness Book of World Records a înregistrat competiția datorită numărului mare de Grand Maeștri care au luat parte la competiție.

Pentru această ediție, au confirmat participarea peste 80 de jucători de șah din 21 de țări, dintre care putem aminti Sanan Sjugirov, Alexey Sarana, Vladislav Artemiev, actualul campion european și membru al echipei Rusiei de la Campionatul Mondial de Șah din 2019, Gabriel Sargissian din Armenia – câștigător de trei ori al Olimpiadei Mondiale de Șah, Baskaran Adiban  din India – câștigător și medaliat al diferitelor turnee internaționale, Vladislav Kovalev din Belarus – câștigătorul din 2018 al Aeroflot Open 2018.

Copii vor putea participa la această competiție la secțiunea creată în cinstea marelui șahist Anatoly Karpov.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială a companiei aeriene:

http://www.aeroflot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.