Povestea unui week-end de foc

 – Partea I – 

Cu pași mici se pregătea să intre un nou week-end în drepturi, când rutina zilnică s-a schimbat brusc, după primirea unui apel prin Sistemul Unic de Urgență 112. Echipajele pompierilor buzoieni au fost alertate pentru gestionarea unei situații de urgență generate de un incendiu în pădurea de pini, într-o zonă greu accesibilă a comunei Breaza.

Echipajele de intervenție pornesc spre locul incendiului și după sosirea la fața locului, încep o luptă contra cronometru pentru localizarea și lichidarea acestuia. Condițiile meteorologice au îngreunat acest lucru, rafalele de vânt au peste 35 de km/h din direcția SV către NE. Incendiul se manifesta pe o suprafață de peste 20 de hectare. În sprijinul pompierilor buzoieni la fața locului au sosit membrii Ocolului Silvic Monteoru, dar și o parte a Serviciului Voluntar Breaza.

Cu dârzenie se încearcă lichidarea incendiului, dar abia spre seară flăcările ce amenințau să înghită pădurea s-au mai domolit. După cum știm, focul pus mereu pe șotii s-a strecurat pe timpul nopții, ajutat de prietenul său vântul, prin straturile de vegetație uscată și doborâturi.

În dimineața zilei de sâmbătă, odată cu răsăritul soarelui, focul și-a arătat iarăși colții și vântul a schimbat direcția.

S-a reînceput intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului cu suplimentarea forțelor. Din cauza terenului accidentat, a rafalelor de vânt din zonă, dar și pentru o mai bună gestionare a situației de urgență, s-a luat măsura ca în sprijinul echipajelor de intervenție să sosească la fața locului un elicopter aparținând Inspectoratului General de Aviație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.