Blue Air anunță intrarea în procedura de concordat preventiv

În contextul creat de pandemia de coronavirus, dar și pentru a putea să-și onoreze obligațiile către pasageri reprezentanții companiei aeriene Blue Air au anunțat printr-un comunicat intrarea în procedura de concordat preventiv.

Doamna Oana Petrescu, CEO Blue Air a precizat jurnaliștilor „La Blue Air, suntem hotărâți să ne onorăm toate angajamentele și să ne plătim toate datoriile. Contăm pe susținerea partenerilor noștri și pe încrederea și respectul reciproc dezvoltat de-a lungul anilor de colaborare și vom face toate demersurile necesare pentru a continua să acționăm conform celor mai înalte standarde din domeniu. Suntem încrezători în sprijinul partenerilor, colegilor și colaboratorilor noștri – vom depăși împreună această situație dificilă pentru Blue Air și pentru întreaga industrie de aviație și turism, continuând să oferim pasagerilor noștri soluții de călătorie din ce în ce mai bune, atât că nivel al serviciilor, cât și că preț. 

Prezenta procedură face parte din strategia de restructurare a companiei aeriene Blue Air, ca urmare a pierderilor înregistrate în ultima perioadă ca urmare a pandemiei; astfel vor putea fi asigurate cu prioritate costurile aferente operării zborurilor regulate începând cu data de 16 iulie, odată cu încheierea stării de alertă.

Procedura concordatului preventiv, așa cum această este definită în legislația română, este o procedură de salvgardare prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară (nu în insolvență!) pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât această să fie capabilă să își stingă datoriile și să își continue activitatea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.