Wizz Air lansează un program personalizat pentru membrii echipajului de cabină care vor să devină piloți

logo_Wizz_Air

Wizz Air a lansat programul „Cabin Crew to Captain” care ajută membrii echipajului de cabină Wizz Air să își transforme visele în realitate printr-un amplu program financiar, de călătorie și asistență pentru cazare, dar și printr-un sistem personalizat de tip „work and study”. Prin spargerea barierelor către această profesie, WIZZ își propune să susțină membrii ambițioși ai echipei în drumul lor către manșă și să devină pionieri ai egalității între sexe în aviație.

Programul de 40 de luni oferă echipajului existent din Ungaria, România, Polonia și Bulgaria oportunitatea de a obține, chiar și cu puțină sau fără nicio experiență de zbor, Licență de Pilot Comercial și de a își începe cariera de pilot, făcând parte în totalitate din Echipa WIZZ. Pentru a li se asigura un standard confortabil de trai în timpul studiilor, cadeții vor putea să meargă prin rotație, lunar, la serviciu și la studiu. Cei care termină antrenamentul de zbor au oportunitatea să își construiască o carieră uimitoare în cadrul liniei aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și, în același timp, vor primi o educație superioară, în conformitate cu standardele WIZZ.

Schema acestui program constă într-o pregătire inițială la sol timp de 22 de luni și 18 luni de antrenamente de zbor la Școala de zbor Trener din Nyíregyháza, Ungaria. După terminarea cu success a programului „Cabin Crew to Captain” și îndeplinirea cerințelor generale, cadeții pot deveni piloți stagiari WIZZ și se pot înscrie la alte cursuri (avansate sau cursuri Wizz Air). Piloții în curs de formare au oportunitatea să devină Primi-Ofițeri după ce vor trece cu succes de ultimul pas, „Flight Check for Release”.

Acest program unic a fost lansat pentru a crește talentele și diversitatea în cadrul organizației, dar și pentru a susține obiectivul Wizz Air de a atinge pragul de 25% angajați de sex feminin la manșă până în anul 2030. În următoarele luni, Wizz Air își propune să facă mai accesibil drumul către cariera de pilot și mai multor membri ai echipajului de cabină prin extinderea programului în și mai multe țări cu baze din rețeaua acestuia.

Pentru a rezuma programul „Cabin Crew to Captain”, Wizz Air a publicat un videoclip, care poate fi vizionat aici.

Suntem încântați să lansăm programul Cabin Crew to Captain, inedit în industrie, dedicat însoțitorilor de zbor WIZZ care visează să devină piloți. Este o oportunitate imensă pentru ei de a-și dezvolta cariera și de a crește în cadrul companiei întrucât linia aeriană continuă să își extindă rapid flota și rețeaua de destinații. Noi credem că acest program va susține egalitatea dintre sexe în aviație și creșterea sustenabilă”, a declarat comandantul Darwin Triggs, Head Of Flight Operations și Chief Pilot la Wizz Air.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.