Comunicat al companiei Tarom privind noile reguli pentru pasagerii care vin în România

Reprezentanții companiei aeriene Tarom recomandă pasagerilor care sosesc în țară următoarele: ,,Pentru evitarea aglomerației în zonele de trecere a frontierei de pe aeroporturile românești, înainte sau în timpul zborului dumneavoastră, completarea formularului solicitat de către autoritatea de sănătate publică din România (se poate descărca aici: https://chestionar.stsisp.ro/). Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat se găsește pe site-ul: www.insp.ro. La debarcare, veți preda autorităților formularul completat de către dumneavoastră.”

Totodată, toți pasagerii care sosesc din țările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile. Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obținând astfel un rezultat negativ.

Pasagerii care sosesc în România din țările aflate pe lista galbenă și care petrec pe teritoriul țării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obținut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19.

Pasagerii care vin dintr-o țară ,,verde”, dar trec în tranzit printr-o țară ,,galbenă”, nu vor intra în carantină dacă aceștia demonstrează ca au fost doar in tranzit.

Această măsură a fost luată în conformitate prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 47 din 05.10.2020, dar și a ordinului comun al Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor/ Ministerului Afacerilor Interne / Ministerului Sănătății nr. 1082 / 97 /1112 / 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.