ACI EUROPE anunță câștigătorii anului 2020

În urma congresului organizat și desfășurat de reprezentanții ACI Europe, au fost desemnați câștigătorii anului 2020. Membrii juriului din acest an sunt experți din Comisia Europeană, Eurocontrol, SESAR, ETC și Flight Global.

Premiile ACI Europe sunt o recunoaștere a excelenței și a realizărilor remarcabile din întreaga gamă de activități și acoperă mai multe categorii, după cum urmează:

* la categoria aeroporturi ,,Sub 5 milioane de pasageri” câștigător a fost Aeroportul din Torino care s-a remarcat prin implementarea rapidă a protocoalelor de siguranță în limitarea răspândirii coronavirusului. Reprezentanții aeroportului au fost lăudați pentru introducerea rapidă a screening-ului temperaturii, testarea pasagerilor care provin din zonele afectate de COVID-19 și utilizarea tehnologiilor inovatoare pentru a asigura o experiență fără risc.

* la categoria aeroporturi ,,5 – 10 milioane de pasageri” câștigător a fost Aeroportul Internațional Malta prin concentrarea eforturilor de asigura un flux al pasagerilor în siguranță prin montarea pereților despărțitori, dar și interesul conducerii aeroportului pentru personalul propriu de la începutul pandemiei.

* la categoria aeroporturi ,,10 – 25 milioane de pasageri” câștigător a fost Aeroportul Internațional Hamburg pentru acțiunile întreprinse de a reduce emisiile de dioxid de carbon, ce include participarea aeroportului la inițiativa „KEROSyN100”. Reprezentanții aeroportului în cooperare cu autoritățile sanitare au înființat două centre de testare COVID-19 care asigură teste gratuite pasagerilor care sosesc din zone cu risc ridicat.

* la categoria aeroporturi ,,25 – 40 milioane de pasageri” câștigător a fost Aeroportul Internațional Lisabona, datorită lansării proiectului „Biometrics on the move” și introducerea unei tehnologii avansate de dezinfecție UV. Reprezentanții aeroportului au fost lăudați pentru că au utilizat feedback-ul pasagerilor pentru a continua să îmbunătățească măsurile de siguranță și sănătate în vigoare în această perioadă și nu numai.

* la categoria aeroporturi ,,peste 40 milioane de pasageri” câștigător a fost Aeroportul Internațional Roma (Fiumicino) pentru implementarea măsurilor de siguranță sanitară, dar și asigurarea unui flux de siguranță al pasagerilor.

* premiul ECO –Inovație a fost acordat Aeroportului Internațional din Budapesta pentru activitățile întreprinse de îmbunătățire a e-mobilității cu companiile partenere și pasagerii / angajații, ducând la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.  De asemenea, a fost recunoscut pentru leadershipul și angajamentul arătat de personalul aeroportului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.