Aeroportul Christchurch din Noua Zeelandă face un pas major

Reprezentanții ACI au anunțat astăzi că aeroportul Christchurch din Noua Zeelandă a făcut un pas major în angajamentul luat de a reduce emisiile de dioxid de carbon. Astfel aeroportul devine primul aeroport din lume dar și din regiunea Asia – Pacific ce atinge Nivelul 4.

Această realizare este dovada eforturilor continue ale reprezentanților aeroportului de a implementa strategia de gestionare a emisiilor de carbon cu obiectivele climatice globale stabilite în Acordul de la Paris (încălzirea globală limitată sub 2 ° C și în mod ideal 1,5 ° C).

CEO aeroportului Christchurch, domnul Malcolm Johns, a declarat jurnaliștilor prezenți la conferința de presă: ,,Realizarea transformării aeroportului este un salt uriaș pentru comunitatea noastră. Suntem mândri că am primit această acreditare dar și că suntem pe primul loc din lume. Ca aeroport, oferim un bun exemplu pentru colegii noștri regionali și pentru industria aeroporturilor în ansamblu.”

Directorul general al ACI Asia – Pacific, domnul Stefano Baronci a precizat următoarele: „ Suntem încântați că aeroportul Christchurch devene  primul aeroport din regiunea Asia-Pacific și din lume acreditat la nivelul 4 de reducere a emisiilor de carbon.  Această realizare demonstrează angajamentul ferm al aeroportului de a investi într-un viitor mai durabil pentru aviație și pentru regiunea pe care o deservește. Fără îndoială, este o etapă remarcabilă într-un moment de provocări fără precedent pentru aviație. Sper că și alte aeroporturi din regiune vor urma exemplul oferit de reprezentanții aeroportului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.