Noi aeronave vor intra în dotarea companiei Ryanair

Astăzi reprezentanții companiei Boeing împreună cu cei ai Ryanair au semnat un acord, pentru achiziționarea a încă 75 de aeronave noi Boeing 737 MAX – 8 200. Primele aeronave vor fi livrate la începutul anului viitor.

Prin acest nou acord numărul de aeronave noi ce vor intra în dotarea Ryanair crește de la 135 la 210, cu o valoare totală de peste 22 miliarde dolari. Urmărind în timp prima comandă fermă a companiei, a fost la sfârșitul anului 2014 cu un număr de 100. Trei ani mai târziu o altă comandă de 10 aeronave și în 2018 alte 25. Acest tip de aeronavă oferă 197 de locuri, iar în timpul zborului nivelul de zgomot este mai mic cu 40 %.

Președintele și CEO al companiei Boeing domnul Dave Calhoun, a declarat jurnaliștilor prezenți la conferința de presă: ,,Ryanair continuă să joace un rol de lider în industria noastră atunci când Europa își va reveni după pandemia de coronavirus. Suntem mulțumiți că Ryanair are încredere din nou în familia Boeing 737 și își construiește viitoarea flotă cu această comandă fermă extinsă. Boeing rămâne concentrat pe restabilirea întregii flote 737 în service și pe livrarea restantei de avioane către Ryanair și către ceilalți clienți ai noștri. Credem ferm în acest avion și vom continua munca pentru a câștiga din nou încrederea tuturor clienților noștri.

De asemenea domnul Michael O’Leary, CEO al companiei Ryanair a precizat următoarele: ,,Suntem încântați să plasăm această comandă extinsă la Boeing. Aeronavele Boeing MAX sunt avioane fabuloase cu mai multe locuri, consum redus de combustibil și stabilește standarde de mediu incredibile, inclusiv cu 40% mai puțin zgomot și emisii mai mici de CO2. Sperăm ca anul viitor să primim cel puțin 50 dintre aceste aeronave sub rezerva ca Boeing să-și recupereze producția pentru a le livra. Aceste aeronave vor fi folosite pentru înlocuirea aeronavelor vechi de tipul Boeing NG. ”

Fotografia preluată de pe site-ul oficial al companiei Ryanair

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.