CONCEDIERI DE PERSONAL PE AEROPORTUL GATWICK

Peste 1.000 de piloți și echipaje de cabină care lucrează la Gatwick pentru compania aeriană low cost NORVEGIAN AIRLINES sunt in situatia grava de a-si pierde locurile de munca. Compania aeriană cu sediul in  Oslo își va abandona rețeaua transatlantică și asiatică de zboruri long haul – multe dintre ele având sediul pe aeroportul din Sussex. Aproximativ 1.100 de echipaje britanice vor fi disponibilizate, alături de un număr similar în Franța, Italia, Spania și SUA. Compania spune: „Viitorul este si va  rămâne extrem de incert. În aceste condiții, zborurile distanțe lungi nu sunt viabile pentru Norvegian Airlines și aceste zboruri nu vor continua. ”

 

Flota sa de avioane Boeing 787 Dreamliner pe distanțe lungi este consemnata la sol  din martie 2020 și nu va zbura din nou prea curand. Pasagerii ale căror rezervări viitoare au fost anulate vor fi contactați direct și li se vor rambursa sumele platite pentru aceste zboruri”, spune compania aeriană ..”

 

Norvegian Airlines intenționează să opereze 50 de avioane Boeing 737 în 2021, crescând numarul lor la 70 în 2022. „Rețeaua noastră pe distanțe scurte a fost întotdeauna coloana vertebrală a companiei și va sta la baza unui viitor model de afaceri rezistent.” Înainte de pandemia de coronavirus, compania de zbor cu sediul in Oslo era unul dintre cei mai buni transportatori între Marea Britanie și SUA. În 2019, Norvegian Airlines a transportat mai mulți pasageri către și din New York decât orice altă companie aeriană străină.

 

Sursa articol – the Independent.co.uk,   foto ilustrativ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.