S-a redeschis pista 08L – 26R a Aeroportului Internațional Otopeni

Ca urmare a finalizării și recepționării lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Modernizare a pistei 08L-26R și resistematizarea zonei de siguranță aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O)”, astăzi 19 februarie 2021, a avut loc redeschiderea pentru traficul aerian a pistei nr. 2 a aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Prin finalizarea acestor lucrări de reparații capitale și modernizare, capacitatea portantă PCN s-a ridicat de la 80 la 93 /R/D/W/T, iar capacitatea de procesare zboruri pentru această pistă a crescut cu 20%.

Lucrările de modernizare au vizat, printre altele, schimbarea dalelor de beton de pe suprafaţa de rulare, refacerea terasamentului și modernizarea 100% a sistemului de balizaj. În timpul lucrărilor au fost turnate peste 90.000 de tone de mixturi bituminoase și au fost refăcute 7.800 mc de dale de beton.

Lucrările de modernizare au fost finalizate în 5 luni de la începerea acestora și au o garanție de 73 de luni. Pista are o lungime de 3,5 km, lățimea de 60m, din care 45 m reprezintă suprafață portantă și acostamente de 7,5 m

La acest eveniment au participat mai multe oficialități.

La conferința de presă ce a urmat directorul general al CNAB domnul Cosmin Peștean a precizat următoarele: ,,Recepția lucrărilor la pista 2, constituie un avantaj important în restabilirea unui nivel ridicat al traficului aerian către București, trafic puternic afectat în prezent de pandemia de coronavirus.”

Fotografia reprezentativă preluată de la CNAB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.