TAROM demarează procedurile de restructurare

Reprezentanții companiei aeriene TAROM au anunțat inițierea proiectului de restructurare a personalului, una dintre componentele esențiale ale planului de redresare a companiei.

Această măsură face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat statului român acordarea unui împrumut de salvare pentru TAROM la începutul anului trecut. Astfel, în data de 24 august 2020, compania a pre notificat Comisia Europeană cu privire la planul de restructurare pentru următorii 5 ani.

În contextul pandemiei de coronavirus, ca urmare a  măsurilor sanitare impuse au fost înregistrate pierderi de peste 60 %. Astfel, redresarea companiei aeriene într-un termen scurt a devenit critică. Măsurile deja implementate în perioada de lockdown (șomaj tehnic pentru categoriile de personal cu activitate redusă, desființarea mai multor agenții interne și externe, implementarea unui program de plecări voluntare, reducerea cheltuielilor de operare, conservarea aeronavelor la sol) să fie dublate de măsuri cu impact pe termen mediu și lung.

Prin restructurarea personalului, reprezentanții companiei TAROM urmăresc dimensionarea optimă a organizației în raport cu volumul de activitate curent și estimat pentru anii următori. Prin această măsură se urmărește reducerea costurilor cu personalul, precum și o distribuire eficientă a activităților.

Durată estimată pentru implementarea măsurii este de aproximativ 6 luni.

Alte măsuri pe termen mediu din planul de restructurare a Companiei vizează optimizarea comercială, a costurilor dar și a flotei din dotare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.