Elicopterul SMURD 343 în misiune de salvare contracronometru a unui băiat de 17 ani

În urma primirii unui apel prin sistemul unic de urgență 112, echipajul de serviciu a elicopterului SMURD nr. 343 de la Punctul de Operare Aeromedical Arad, a fost alertat pentru executarea unei misiuni primare de salvare.

Misiunea consta în preluarea de urgență, a unui băiat de 17 ani din localitatea Arieșeni, județul Alba aflat în stop cardiorespirator și transportarea acestuia pe calea aerului la Spitalul de Urgență din Oradea.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zona localității Arieșeni, care nu au permis aterizarea/decolarea în condiții de siguranță, comandantul de echipaj a luat decizia, conform procedurilor de a ateriza în zona localității Băița, județul Alba.  Având în vedere starea gravă a băiatului, comandantul de echipaj a solicitat ajutorul unui conducător auto pentru a transporta echipa medicală de pe elicopter, de urgență, la pacient.

Nu a mai fost nevoie de intervenția operativă a echipajului elicopterului SMURD deoarece băiatul a fost declarat decedat de echipajul SAJ sosit în zonă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.