Evaluarea săptămânală a activității operaționale a Inspectoratului General de Aviație

În săptămâna 12 – 18 aprilie 2021, au fost efectuate 94 de misiuni operative efectuate de echipajele de serviciu aflate la datorie. Dintre acestea se evidențiază următoarele misiuni:

Salvarea a 77 de persoane aflate în dificultate, ce au avut nevoie de intervenția aeromedicală a echipajelor SMURD. Situația se prezintă astfel: Punctele de operare aeromedicală Jibou cu 22 de misiuni, București cu 15 misiuni, Constanța 12 misiuni, Arad, Iași și Târgu Mureș câte 9 misiuni, Craiova 5 misiuni și Galați 2 misiuni. Unitatea Specială de Aviație București a efectuat 2 misiuni de transfer persoane confirmate cu SARS–CoV–2.

17 misiuni privind sprijinul operativ a structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne:

* în sprijinul forțelor Jandarmeriei Române – 2 misiuni de survol aerian în zona fondului forestier din județ Hunedoara și 2 misiuni de pregătire a personalului din cadrul Grupării Mobile Bacău;

* 13 misiuni din care 3 de căutare – salvare și 10 de monitorizare a traficului rutier pe autostrăzile A2, A3, DN1, Centura municipiului București și principalele intrări în capitală.

La solicitarea Administrației Naționale de Meteorologie, forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului General de Aviație oferă sprijin aerian până la sfârșitul lunii aprilie, pentru transportul a 144 tone de materiale de construcție pentru lucrările de reabilitare și modernizare a stației meteorologice de la Vârful Omu, Munții Bucegi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.