Accident aviatic și misiune aeromedicală de urgență

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit astăzi 20 aprilie, în jurul orei 1430, în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit în ultimul moment să execute manevra de catapultare.

La fața locului pentru acordarea sprijinului aeromedical de urgență s-a deplasat echipajul elicopterului aparținând Punctului de Operare Aeromedical Mureș, EC – 135 nr. 340, pentru preluarea pilotului și transportarea la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

În acest moment pilotul este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol. Astfel a fost autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române aparținând Bazei aeriene 90 Otopeni.

Pilotul domnul locotenent comandor Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de peste 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

Fotografia reprezentativă primită de la reprezentantul Inspectoratului General de Aviație

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.