Aniversarea a 35 de ani de la primul zbor al aeronavei IAK – 52 din dotarea Forțelor Aeriene Române la Baza Aeriană Boboc

Reprezentanții Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ,,Aurel Vlaicu” Boboc au aniversat astăzi 35 de ani (18 aprilie 1986 – 18 aprilie 2021) de la primul zbor al aeronavei IAK – 52 aflat în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Ceremonia a fost una restrânsă datorită măsurilor de restricție privind limitarea răspândirii SARS – CoV – 2, dar cu o încărcătură emoțională mare pentru actualii și foștii piloți de aeronave IAK – 52.

La acest eveniment important a participat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene domnul general maior doctor Viorel Pană și directorul general al Aerostar Bacău domnul Grigore Filip.

Comandantul bazei domnul general de flotilă aeriană Ovidiu Bălan a precizat câteva din datele tehnice ale acestui tip de aeronavă participanților, experiența dumnealui la manșa, dar și câteva sfaturi pentru noua generație tânără de piloți. În acest moment la nivelul bazei aeriene sunt 10 aeronave operative care pot sa intervină în orice moment pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.

Chiar dacă câte o lacrimă și-a făcut apariția în colțul ochilor unora dintre cei care au povestit din vasta lor experiență la manșa acestui tip de aeronavă, masca de protecție a ascuns-o repede.

Au fost oferite cu acest prilej diplome de excelență participanților. A urmat apoi un exercițiu oferit de echipajele aeronavelor din dotarea bazei.

Cei cu mai multă experiență așteaptă cu nerăbdare alături de colegii mai tineri aniversarea a 40 de ani și alte cifre rotunde de aniversare.

Echipa Aviation Headlines transmite tuturor piloților militari Cer senin!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.