Exercițiu de verificare și antrenament pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Astăzi pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj s-a desfășurat exercițiul de verificare și antrenament, de punere în aplicare a „Planului de Acțiune pentru Situații de Urgență”.

Scopul exercițiului:

* antrenarea personalului de intervenție și verificarea timpului de răspuns a acestuia, în cazul producerii unui accident de aviație;

* coordonarea acțiunilor între instituțiile, companiile aeriene, furnizorii serviciilor de handling și alte persoane implicate în rezolvarea situațiilor de urgență;

* familiarizarea  personalului aeroportului  și a angajaților instituțiilor cu atribuții în cazul unor situații de urgență, cu privire la rolul acestora în planul de acțiune.

Exercițiul a fost coordonat de directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, domnul David Ciceo și s-a desfășurat în zona de operațiuni aeriene, după următorul scenariu: „O aeronavă de tip A 320-200 aparținând companiei X-AERO aterizează înainte de pragul pistei, iar în urma impactului aeronava suferă avarii la trenul de aterizare și la fuselaj, determinând ruperea aeronavei în două bucăți. La locul producerii accidentului se zăresc coloane de fum și sunt indicii de izbucnire a unui incendiu.  La bordul aeronavei sunt 100 de pasageri și 6 membri ai echipajului, iar în urma accidentului sunt 25 de persoane decedate, 15 sunt grav rănite, 26 de pasageri prezintă răni ușoare și 40 de persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale. Nu sunt materiale periculoase în aeronavă, iar cantitatea de combustibil din aeronavă, la momentul aterizării este de 3 tone”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.