Primul Airbus A340 ce aterizează în Antartica

Compania aeriană Hi Fly a efectuat primul zbor în data de 2 noiembrie 2021 între Cape Town și Antartica folosind o aeronavă de tipul Airbus A340 – 313 HGW.

Astfel aeronava înmatriculată 9H-SOL, număr zbor HFM 801 a aterizat după parcurgerea a 2500 mile marine / sens, pe pista de gheață albastră a Antarticii. Aceasta a avut o lungime de 3000 de metri și o grosime a gheții de 1,4 km.

La bordul aeronavei sau aflat în afară de echipaj, 23 de pasageri (oameni de știință), personal tehnic și echipamentul specific și necesar WFR (Wolf’s Fang Runway).

Comandantul Aeronavei domnul Carlos Mirpuri a scris în jurnalul său: ,,… A fost o zi lungă pentru echipaj, dar entuziasmul de a participa la un eveniment unic a stat mai presus de orice altceva. .. Am transportat 77 de tone de combustibil. Avionul este robust, confortabil și sigur, funcționează bine în acest mediu. Redundanța celor 4 motoare și raza de acțiune foarte mare, îl fac avionul ideal pentru acest tip de misiune… La sud de 65 de grade am revenit la tehnicile de navigație polară și am folosit direcția adevărată ca referință și o diagramă de trasare pentru a ne asigura că nu deviem cursul.Nu este ușor să reperezi pista și nici să stabilești panta de aterizare deoarece imensul deșert alb face evaluare înălțimii să fie mai dificilă. … După aterizare echipați pentru frigul extrem ne-am aventurat afară, pentru a vedea mai multe detalii…

Fotocredit: Hi Fly

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.