O nouă premieră pentru Airbus Helicopters

Astăzi un elicopter Airbus H225 dotat cu 2 motoare Safran Makila 2, a efectuat primul zbor alimentat cu SAF (combustibil sustenabil pentru aviație).

Acesta îl succede pe cel al unui Airbus H225 dotat un motor Makila 2 alimentat cu SAF, în noiembrie 2021. Prin utilizarea SAF, Airbus Helicopters își poate atinge obiectivele de reducere a emisiilor de CO2 la elicopterele sale cu 50% până în anul 2030.

În iunie 2021, Airbus Helicopters a lansat Grupul de utilizatori SAF cu intenția de a reuni toate părțile interesate să lucreze la modalități de accelerare a utilizării kerosenului SAF în amestec și de a deschide calea către zboruri 100% SAF pentru flotele viitoare. Toate aeronavele comerciale și elicopterele Airbus sunt certificate să zboare cu un amestec de până la 50% SAF. Scopul nostru este să obținem certificarea 100% SAF până în 2030 pentru avioanele comerciale și elicopterele Airbus.

Ștefan Thome, Executive Vice President, Engineering și Chief Technical Officer, Airbus Helicopters a declarat: ,,Acest zbor reprezintă o etapă importantă în industria aeronautică și marchează un nou pas în eforturile depuse de certificare a SAF în procent de 100%. Astfel vor fi reduse emisiile de CO2 de până la 90%

Sursă foto: Thierry Rostang

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.