Primul Airbus H160 pentru marina militară franceză

Primul elicopter, din cele șase conform contractului, Airbus H160 ce va fi folosit în misiunile de căutare salvare (SAR) a intrat în dotarea marinei militare franceze.

Acesta va fi operațional în bazele militare din Lanveoc – Poulmic (Bretania), aeroportul Cherbourg (Normandia) și Hyères (Provența).

Domnul Bruno Even, CEO al Airbus Helicopters a declarat: ,,Cu acest elicopter H160 ne vom consolida parteneriatul cu Marina militară Franceză, furnizând elicopterul ideal pentru gestionarea situațiilor de urgență de căutare – salvare. Împreună cu partenerii noștri, ne vom asigura, de asemenea, că H160 este operațional indiferent de ceas/zi/ anotimp.”

Contractul inițial dintre Direcția Generală de Armament (DGA) franceză și Airbus Helicopters, Babcock și Safran Helicopter Engines care a fost semnat în anul 2020, prevedea livrarea a 4 elicoptere H160 configurate pentru misiunile de căutare – salvare și mentenanța acestora la standarde înalte. Un an mai târziu contractul a fost suplimentat cu încă 2 elicoptere de același tip.

Elicopterul Airbus H160 este dotat cu 2 motoare Arrano și integrat un sistem electrooptic Safran Eurofir 410.

Sursă foto: Airbus

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.