Aeroportul Bruxelles, trafic de 1,9 milioane de pasageri in octombrie

În octombrie, Aeroportul din Bruxelles a primit aproape 1,9 milioane de pasageri, ceea ce reprezintă 81% din numărul de pasageri înregistrat în 2019. Octombrie a fost a patra lună consecutivă în care aeroportul a atins peste 80% din cifra de pasageri din 2019, în special datorită creșterea călătoriilor de afaceri. Cu 66.000 de tone de mărfuri transportate, volumele de mărfuri au scăzut cu 9% față de anul trecut.

 

În octombrie, pe aeroportul din Bruxelles au trecut 1.871.732 de pasageri, reprezentând 81% din traficul din septembrie 2019. Creșterea puternică a traficului de pasageri observată în această vară continuă cu a 4-a lună consecutivă atingând 80% din nivelul de pasageri dinaintea crizei. Ca și în septembrie, călătoriile de afaceri continuă să crească după o scădere bruscă în timpul crizei Covid. Există încă mai mulți călători olandezi pe aeroportul din Bruxelles care doresc să evite aglomerația de pe aeroporturile olandeze.

Având în vedere că vacanțele de toamnă au început cu o săptămână mai devreme pentru școlarii vorbitori de limbă franceză, octombrie a cunoscut și o creștere puternică a pasagerilor care pleacă.

Ponderea pasagerilor de transfer care pleacă a fost de 15%, cu 4% mai mică decât în ​​2019, datorită creșterii puternice a pasagerilor locali.

 

Primele zece țări de destinație în octombrie au fost Spania, Germania, Italia, Turcia, Portugalia, SUA, Franța, Grecia, Marea Britanie și Maroc. Turcia și Grecia, în special, au depășit performanța din octombrie 2019 datorită începerii devreme a vacantelor de toamnă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.