,,110 ani de la ultimul zbor al eroului aviator Aurel Vlaicu”

Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Boboc a organizat și desfășurat astăzi în localitatea Bănești, județul Prahova, ceremonia de comemorare a 110 ani de la ultimul zbor al pionierului aviației românești și mondiale, Aurel Vlaicu.

,,La 13 septembrie 1913, inginerul, inventatorul și pilotul Aurel Vlaicu, s-a desprins de la sol din Cotroceni, cu gândul măreț de a traversa munții urmând Valea Prahovei, pentru a face legătura pe calea aerului cu românii săi din Transilvania. Din păcate, acesta a fost ultimul său zbor, avionul Vlaicu II frângându-și aripile.”

La ceremonie a participat domnul general locotenent cosmonaut dr. ing. Dumitru Prunariu precum și reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc, ai instituțiilor publice locale și centrale, cadre militare în rezervă din cadrul A.R.P.I.A.- filialele Buzău și București și sute de localnici.

Cerul a fost brăzdat de aeronavele din dotarea Forțelor Aeriene Române, Aeroclubului României și Școlii Superioare de Aviație Civilă.

Sursă foto: Baza Aeriană Boboc

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.